Mană profetică

Cuvânt profetic proaspăt pentru sufletul tău.

Citește

Să îmbătrâneşti în lume este un lucru înspăimântător, dar, în Trupul lui Hristos, puterea este dată celor bătrâni - o putere dincolo de orice profeție și viziune. La sfârșitul vieții, oamenii pe care îi iubești, cei mai apropiați ţie și cei pe care Dumnezeu i-a pus sub îngrijirea ta sunt cei mai importanți. Când îmbătrânim în Trupul lui Hristos, nu trebuie să trăieşti doar cu gândul de a muri. Poți începe să trăiești! Strigătul nostru trebuie să fie: "Oh, Doamne, întoarce-ne inimile către copiii acestei generații. Indiferent cât de departe de noi par să fie, dă-ne curajul de a le vorbi și de a lăsa un impact de durată în vieţile lor." Poate că în trecut, cuvintele tale nu erau ceea ce ar fi trebuit să fie, dar lucrurile se pot schimba în viitor. În ciuda defectelor și fragilităților noastre, Dumnezeu rămâne credincios și ne va împuternici să vorbim generației următoare. Este uimitor când înțelegi că ai putere în cuvintele tale, astfel încât să poţi aduce ceva diferit în viața cuiva. Îmi amintesc pe când eram tânăr creștin, că am trecut printr-o perioadă când m-am simțit falimentar și am ajuns astfel sub acest nor de disperare timp de câteva luni. Într-o zi am ieșit să mă plimb cu un polițist pe nume Doug, un creștin, iar el m-a întrebat: "Ce este în neregulă cu tine?" "Sunt atât de descurajat!" i-am explicat. "Mă simt falimentar. Vreau să fiu diferit, dar mă simt fără speranță." El s-a uitat la mine și a spus: "Acesta este doar diavolul care încearcă să te condamne. Nu există nicio condamnare pentru cei care sunt în Hristos Isus. Știu că Îl doreşti pe Dumnezeu, așa că trebuie să înlături această atitudine. Ș în ziua de azi îmi amintesc cuvintele pe care le-a spus despre viața mea! Nu au fost deosebit de profunde, dar au fost rostite de un bărbat mai în vârstă unui bărbat mult mai tânăr. Și acestea m-au ajutat să mă trezesc din nou.
vin, iul. 20, 2018
Source: Mana profetica
"Ba încă ne spunea gândul că trebuie să murim; pentru ca să ne punem încrederea nu în noi înşine, ci în Dumnezeu care învie morţii" (2 Corinteni 1: 9). Apostolul Pavel a scris acele cuvinte când a atins fundul prăpastiei. El spunea, în esență, că "Domnul m-a adus în situaţia în care orice ajutor omenesc este inutil. Era un loc atât de deznădăjduit că numai Dumnezeul care deţinea puterea de a învia mai putea să mă salveze!" Dumnezeu îngăduie uneori să ajungi la capătul frânghiei tale, în suferință profundă, ca să pierzi toată încrederea în propria-ţi capacitate de a te salva. Ce loc minunat în care să te aflii - la sfârșitul frânghiei tale. Dar nu sună atât de minunat, nu-i așa? Mai ales într-o cultură care a hrănit cu lingura conceptul de auto-suficiență. Avem nenumărate volume despre cum să tratăm necazurile, singurătatea, tristețea, ispita. Dar totul se concentrează pe firea noastră, pe capacitatea noastră de a ne elibera de dificultățile noastre. Preaiubitule, de câte ori ai încercat să-ți rezolvi singur problemele? Poate că ai fost acaparat de ispite care te-au copleșit până în punctul în care ai strigat: "Doamne, știi că Te iubesc cu toată inima, dar sunt foarte ispitit. Eu disprețuiesc asta, Doamne. Chiar nu mai înțeleg!” Am învățat o lecție prețioasă prin toate încercările mele: am găsit calea de scăpare! "Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda."(1 Corinteni 10:13) Care este această cale de scăpare? O găsiţi abia la sfârșitul puterii voastre și îşi are originea numai în Dumnezeu. Ea spune: "Nu mai am încredere în mine. Doamne, arunc toate grijile mele asupra Ta și am încredere în Tine în totalitate. Știu că vei pune capăt suferinței mele la timpul Tău și în modul pe care Tu îl alegi!“
vin, iul. 20, 2018
Source: Mana profetica
Știm că Domnul ne încearcă atunci când Dumnezeu permite o intensificare a crizei din viața noastră. De ce face asta? Ce urmărește? Domnul nostru permite ca acest lucru să se întâmple astfel încât El să poată ajunge la ultimele rădăcini ale necredinței noastre! Duhul Lui intră în fiecare cămăruță a inimii noastre, căutând cele mai îndrăznețe lucruri - mândrie, auto-suficiență și orice altceva de felul acesta care Îi împiedică plinătatea în noi. Pe scurt, asta înseamnă să-L pui la încercare pe Dumnezeu. Se întâmplă atunci când cei aleși, binecuvântați, se află în focurile încercării și criza lor continuă să crească în intensitate până când frica pune stăpânire pe inimile lor și îi face să strige: ”Doamne, unde ești? Unde este eliberarea mea? Ești cu mine sau nu?” Ioan Botezătorul s-a confruntat cu un fel de încercare care poate duce la punerea la probă a lui Dumnezeu. Pe când stătea în închisoare, trebuie să se fi întrebat unde era Dumnezeu în situația lui. Cuvântul ajunsese la el cu privire la toate lucrurile minunate pe care Isus le făcea - vindecarea oamenilor, minunile, atragerea la Sine a mulțimilor, care odată veneau la Ioan. Și acum, aici stătea singur, așteptându-și execuția. Ioan știa că trebuie să se micșoreze, astfel încât Hristos să crească, dar acum gândul acesta îi trecea prin minte: ”Să mă micșorez, da. Dar moartea? De ce trebuie să mor dacă Isus este cu adevărat Dumnezeu? Doamne, acest lucru este prea mult ca să-l pot îndura.” Ultimele cuvinte pe care Isus i le-a adresat lui Ioan au fost incredibil de semnificative: ”Ferice de acela pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire” (Matei 11: 6). Hristos îi spunea acestui slujitor evlavios: ”Nu te poticni în Mine, Ioan. Dumnezeu are un plan în toate acestea și este demn de încredere. Dacă dorea să vin și să te eliberez, știi că aș fi fost acolo într-o clipă. Fii sigur că orice va ieși din aceasta va fi pentru slava Lui și va însemna glorie veșnică pentru tine!” Ioan a supraviețuit. Iar când a fost în cele din urmă decapitat de Irod, el s-a dus la Domnul în glorie plin de credință și onoare.
vin, iul. 20, 2018
Source: Mana profetica
De-a lungul istoriei, oamenii au crezut că ar putea face față oricărei calamități suficient de bine fără a avea credință în Dumnezeu. Prorocul Isaia a scris că astfel de batjocoritori se laudă: ”Când va trece urgia apelor năvălitoare, nu ne va atinge, căci avem ca loc de scăpare neadevărul şi ca adăpost, minciuna!” (Isaia 28:15). Isaia îi numește pe acești oameni orbi din punct de vedere spiritual (vezi Isaia 26:11); cu alte cuvinte, ei nu vor atribui nici o calamitate lucrării lui Dumnezeu. În schimb, ei vor acționa ca și când Dumnezeu nu ar fi deloc în ceruri. Mulți batjocoritori din America cred că bogăția lor îi va salva de pe urma dezastrului, dar Dumnezeu spune fără îndoială că, atunci când El va începe să cutremure pământul, cei bogați și nelegiuiți vor vedea brusc proprietățile lor ca fiind lipsite de valoare (vezi Isaia 2:20-21). Alții spun: ”Cei care au prorocit judecata au tot spus aceleași lucruri timp de secole, dar lumea nu s-a sfârșit încă. Trebuie doar să ne bucurăm de viață cât putem.” Este adevărat că profeții lui Dumnezeu au adus avertizări în fiecare generație, dar istoria dovedește că Dumnezeu a trimis întotdeauna judecățile Sale la timp. John Owen, un mare predicator puritan, a dat un avertisment puternic congregației sale la 9 Aprilie 1680, iar în timp ce scepticii îl batjocoreau, Dumnezeu chiar a trimis judecăți îngrozitoare asupra acelei societăți. John Owen a trăit să plângă o catastrofă înfricoșătoare care a înghițit Londra și a distrus acel mare oraș. De fapt, el a văzut împlinirea fiecăreia dintre profețiile sale puternice - războaie, distrugeri, economii spulberate, depresie la nivel național, boli care au decimat mulțimi de oameni nepăsători și lipsiți de respect. Preaiubiților, trăim într-o perioadă atât de asemănătoare cu cea a lui Owen. În momente ca acestea, există doar un singur răspuns: ”Cel neprihănit va trăi prin credință!” Owen l-a avertizat pe poporul său cu lacrimi ca aceștia să pregătească o arcă de siguranță pentru ei înșiși și pentru familiile lor. ”Acea arcă este Isus Hristos - unicul loc de siguranță.” Putem vedea pericolul venind din toate părțile, dar avem o gardă puternică a îngerilor care ne înconjoară și un Dumnezeu care a jurat să ne poarte prin orice dezastru cu care ne-am putea confrunta. Puneți-vă credința în Isus și astfel veți putea face față viitoarei furtuni cu încredere totală și pace a minții. El este păstorul vostru cel bun și iubitor și El este credincios!
joi, iul. 19, 2018
Source: Mana profetica
Lucrurile care se petrec astăzi în lume dau naștere fricii. Suntem martori ai cuvintelor lui Isus: ”Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; oamenii îşi vor da sufletul de groază în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ, căci puterile cerurilor vor fi clătinate.” (Luca 21:25-26) Hristos ne avertizează: ”Fără speranță în Mine, mulțimi de oameni vor muri efectiv de frică.” Pentru urmașii lui Isus, totuși, pentru cei care au încredere în promisiunile lui Dumnezeu de a-Și păzi copiii, există o libertate de orice fel legătură a fricii. De fapt, toți cei care se află sub domnia lui Hristos, niciodată nu se vor mai lăsa stăpâniți de frică dacă vor lua în considerare următorul secret: adevărata eliberare de frică constă în predarea totală a vieților noastre în mâinile Domnului. A ne lăsa cu totul în grija lui Dumnezeu presupune un act de credință. Înseamnă să ne punem complet sub puterea, înțelepciunea și mila Lui, și conduși de voia Sa. Dacă facem acest lucru, Dumnezeul universului promite să fie total responsabil pentru noi - să ne hrănească, să ne îmbrace, să ne adăpostească și să ne păzească inimile de tot răul. Isus a oferit exemplul final al acestui tip de predare sfântă atunci când a mers la cruce. Chiar înainte de a-Și da duhul, a strigat cu voce tare: „Tată, în mâinile Tale Îmi încredinţez duhul!” (Luca 23:46). Hristos a încredințat atât viața Sa, cât și viitorul Său etern în mâinileTatălui. Și, făcând astfel, a încredințat și sufletele fiecăreia dintre oile Sale în mâinile Tatălui. S-ar putea să vă întrebați: ”Dar nu a spus Isus că are puterea să-Și dea viața și să o ia înapoi?” (Vezi Ioan 10:18) Din moment ce avea puterea ”să-Și ia viața înapoi”, de ce a încredințat-o în mâinile lui Dumnezeu? Răspunsul este simplu: Isus a făcut acest lucru pentru a da un exemplu de încredere, astfel încât toate oile Sale să Îl urmeze în același fel.
mie, iul. 18, 2018
Source: Mana profetica
Ca urmași ai lui Isus Hristos, trebuie să fim conștienți în permanență de faptul că diavolul caută să ne distrugă. De aceea, spune Pavel, noi trebuie să știm cât mai mult cu putință despre tacticile și planurile inamicului ”ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câştig de la noi, căci nu suntem în neştiinţă despre planurile lui” (2 Corinteni 2:11). Citim în cartea Apocalipsa că Satana a declarat război total sfinților lui Dumnezeu, știind că nu are mult timp la dispoziție și dorind să-și ducă la îndeplinire planurile: ”Vai de voi, pământ şi mare! Căci diavolul s-a coborât la voi cuprins de o mânie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme” (Apocalipsa 12:12). În timp ce mulți creștini dorm în această oră târzie, așa cum a prezis Isus, diavolul lucrează cu toată râvna, pregătindu-se pentru război. El este foarte conștient de timpul scurt pe care-l are la dispoziție pentru a-și atinge scopurile lui rele, așa că nu-și permite să se odihnească deloc; el urzește planuri, căutând tot felul de modalități de a hărțui și distruge Biserica lui Isus Hristos. Despre termenul limită care i-a fost dat lui Satana, în urmă cu secole, poate fi citit în cartea Apocalipsa, unde este relatată o minune a unui război incredibil în care Satana a hotărât să-L distrugă pe copilul Hristos (citiți conținutul din Apocalipsa 12:1-4). Cât de des a încercat Satana să-L distrugă pe Isus! Și în timp ce marele război cosmic nu mai există între Hristos și diavol, pentru că Isus Se află acum în siguranță la Tatăl ceresc, diavolul încă poartă un război împotriva lui Hristos, îndreptându-și mânia spre noi, sămânța Lui. Petru ne dă acest sfat: ”Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8). Când simți că inamicul avansează, în momentul în care te îndrepți spre Isus, el va fi neajutorat. Iacov ne spune: ”Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi” (Iacov 4: 7). Vremurile care ne așteaptă pot fi grele, dar Tatăl ne-a promis o cale de scăpare (1 Corinteni 10:13).
mar, iul. 17, 2018
Source: Mana profetica