Mană profetică

Cuvânt profetic proaspăt pentru sufletul tău.

Citește

Martin Luther, pastorul secolului al XVI-lea care a inițiat reforma protestantă, se temea la început de Dumnezeu deoarece credea că Domnul era un judecător sfânt, dar furios – lucru care l-a învățat legalismul zilelor acelora să-l creadă. Indiferent cât de mult a încercat Martin să-i fie pe plac acestui Dumnezeu sfânt, el a eșuat, s-a simțit condamnat de Dumnezeu și a experimentat vinovăția păcatului său. Unii dintre noi duc aceleași bătălii - suntem împotriva unui Dumnezeu care este un fel de rege aspru și auster, căruia Îi face plăcere să ne pedepsească. Dar nu aşa este Dumnezeu. El este un Tată iubitor, plin de milă și răbdare. Fără o înțelegere corectă asupra caracterului Său, o viață de părtășie intimă este imposibilă. Îmi place să petrec timpul cu nepotul meu, Levi. Îmi place doar să-l țin în braţe și să stau cu el. Nu trebuie să facă nimic; nu am nevoie ca el să-mi cânte pentru a-mi produce bucurie. În mod similar, Domnul este acel tip de Tată care se bucură de familia Sa. El vrea ca noi să venim în prezența Sa pentru că ne iubește și dorește să petreacă timp cu copiii Săi. În Romani 8, Pavel spune: „Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: „Ava!, adică: Tată!” Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.” (8: 15-16) Ce pasaj important! Pavel ne spune că Duhul va da mărturie duhului nostru - ființa cea mai interioară - că suntem copii ai lui Dumnezeu și că El este Tatăl nostru. Prin lucrarea Duhului Sfânt, putem cunoaște din experiențele noastre că Dumnezeu ne iubește. Nu trebuie să ne fie frică. El nu este numai creatorul și conducătorul omnipotent al universului. El este, de asemenea, Abba, Tatăl, cel mai iubitor tată pe care orice om ar putea să-L aibă ca părinte.
lun, Mai 14, 2018
Source: Mana profetica
Când profetul Samuel era un băiat tânăr, el credea că-l aude pe învăţătorul său, Eli, care-l strigă în mijlocul nopții. De fapt, era vocea Domnului, dar Samuel nu știa încă cum să discearnă vocea Domnului. După ce Samuel a întrebat de Eli de trei ori, Eli l-a instruit pe Samuel să răspundă: „Vorbeşte, Doamne, căci robul Tău ascultă.” (1 Samuel 3: 9) Mai târziu, tot Israelul a ajuns la Samuel să audă Cuvântul Domnului pe care l-a primit prin părtășia cu Dumnezeu. Prin părtășia cu Dumnezeu, Moise a primit cele Zece Porunci și planurile de construcție pentru cort. Mai târziu, în urma ascultării, David a primit instrucțiuni despre cum să construiască Templul pe care urma să îl ridice fiul său Solomon. În epoca Noului Testament, un credincios simplu, pe nume Anania, a primit instrucțiunile lui Hristos pentru a merge la Saul din Tars convertit recent pentru a-i sluji (vezi Fapte 9: 10-18). El nu era profet, dar a auzit din partea lui Dumnezeu un mesaj nu al doctrinei noi, ci al călăuzirii personale. De ce nu ar dori Duhul Sfânt să-l îndrume pe credinciosul creștin de astăzi? Pe măsură ce ne petrecem timpul ascultându-L pe Dumnezeu, putem fi învățați ce trebuie să spunem și să avem cuvintele potrivite pentru acea zi. Uneori ne va fi dat un anume sentiment sau o parte din Scriptură care ne pregătește inima pentru lucrurile cu care ne vom confrunta în curând. În alte momente, Dumnezeu ne-ar putea da un verset specific, o fărâmă de înțelepciune sau un cuvânt de încurajare pe care îl putem transmite persoanei pe care o întâlnim în timpul zilei. Dar urechea ascultătoare și o limbă instruită le vom avea numai în urma timpului de părtășie cu Domnul. Și, amintiți-vă, aceste cazuri de călăuzire vin în timp ce ascultăm, nu în timp ce vorbim.
vin, Mai 11, 2018
Source: Mana profetica
Când te-ai întâlnit cu Isus, ai devenit o nouă creație, ai primit un duh nou, o minte nouă, o inimă nouă. Cu toate acestea, chiar dacă ai devenit un urmaș al lui Isus și toată lumea ta s-a schimbat, duhul lumii din jurul tău nu s-a schimbat. De fapt, puterile întunericului s-au aliniat împotriva ta. Noi vedem în 1 Samuel 17: 1 că „Filistenii şi-au strâns oştile ca să facă război şi s-au adunat la Soco.” Fiecare credincios știe că forțele întunericului sunt pornite împotriva urmașilor lui Isus. Puterile dușmanului se adună în jurul celor care umblă în autoritatea Duhului Sfânt iar aceştia încep să întâlnească dificultăți într-o cu totul altă dimensiune. Vezi, dușmanul este determinat să te facă să eşuezi în noua ta relaţie cu Isus și fiecărui demon din iad i s-a dat o sarcină să te atace. Aceste atacuri se pot manifesta sub forma unei depresii sau descurajări sau teamă copleșitoare. Unii dintre voi ar putea începe să experimenteze noi tensiuni în căsnicia lor sau dificultăți financiare crescute. Dacă bătălia va veni asupra ta pe neaşteptate, s-ar putea să te întrebi: „Ce se întâmplă? Mă mai iubește Dumnezeu? Voi supraviețui?” Mă bucur să îţi dau veşti bune! Când experimentezi înălțarea puterilor întunericului împotriva ta, fi sigur că Dumnezeu îngăduie lucrul acesta doar temporar, astfel încât să te poată instrui în războiul spiritual. Când recunoşti că eforturile tale omeneşti nu pot învinge dușmanul, Dumnezeu intervine atunci când vei striga la El. Aceasta este exact ceea ce s-a întâmplat cu David când a triumfat asupra uriaşului Goliat. „Căci biruinţa este a Domnului. Şi El vă dă în mâinile noastre.” (1 Samuel 17:47) David a fost uns de Duhul Domnului și a biruit un dușman formidabil, la fel cum ţi se va întâmpla şi ţie atunci când vei căuta ajutorul lui Dumnezeu. Când Isus înaintează și cucerește uriaşul din viața ta, vei fi umplut de putere, curaj și forţe proaspete de la Domnul.
vin, Mai 11, 2018
Source: Mana profetica
Preaiubiţilor, este important să realizați că sunt persoane care vă urmăresc modul de viață și care sunt influențate de comportamentul vostru. Deci, te întreb, cum te comporți? Sunt copiii tăi ancoraţi în Hristos când îţi observă mersul cu Domnul? Sunt creștinii, mai puțin maturi, inspirați să-L cunoască mai bine pe Domnul datorită mărturiei tale? Sunt păcătoşii atraşi de Isus datorită răspunsurilor tale pline de dragoste? Când întâmpinați provocări în mersul vostru zilnic, sunteți înclinaţi să le încredinţaţi Duhului Sfânt? Sau vă plângeți și daţi vina pe Domnul ca mai apoi să deveniți reci față de Tatăl vostru ceresc? Toate încercările voastre sunt destinate să vă arunce în brațele lui Isus, producând în voi aroma dulce de încredere și credință în Domnul vostru. Avem tendința de a uita toate lucrurile bune pe care le-a făcut Dumnezeu pentru noi, deci este bine să ne reamintim victoriile și intervențiile divine din trecut. Sau putem crede că cea mai recentă provocare este prea severă și să spunem: „Oh, Doamne, de această dată e prea mult pentru mine ca să pot suporta.” Și Dumnezeu răspunde: „Priveşte în urma ta și amintește-ţi de Mine.” Asta a făcut David înainte să meargă să-l învingă pe uriaşul filistean. Mai mult, David a zis: „Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului şi din laba ursului, mă va izbăvi şi din mâna acestui filistean.” (1 Samuel 17:37) Cu altă ocazie, David a zis: „[Domnul] El m-a scos la loc larg şi m-a scăpat, pentru că mă iubeşte. Domnul mi-a făcut după neprihănirea mea,mi-a răsplătit după curăţia mâinilor mele.” (Psalm 18: 19-20) Dacă vreodată simți că eşti pedepsit de Dumnezeu, fii sigur că este pentru că El se bucură de tine și are un plan în desfăşurare. „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.” (Filipeni 1: 6)
vin, Mai 11, 2018
Source: Mana profetica
Privind înapoi la viața mea, sunt uimit când îmi amintesc durerile, apele adânci și focurile năpraznice pe care le-am îndurat. Chiar și simpla amintire a acestor experiențe este dureroasă. Cu toate acestea, pot spune cu toată certitudinea: „Cuvântul lui Dumnezeu este adevărat. El m-a izbăvit din fiecare încercare și Îl laud!” Sunt sigur că mulți dintre voi cei care citiţi acest mesaj puteţi descrie multe necazuri din trecutul vostru și aveţi o poveste de spus. Cum ar suna povestea ta? Dacă Îl iubești pe Isus din toată inima, mărturia ta ar fi probabil „Dumnezeu m-a purtat întotdeauna pe braţele Sale. Nu m-a lăsat niciodată să fiu complet descurajat și acele lucruri sunt în spatele meu acum. Sunt încă aici și încă Îl laud pe Domnul!” Dumnezeu nu este mulțumit de un simplu „mulțumesc” din partea noastră, totuși El spune: „Aşteaptă puțin, copilul meu. Nu te-am purtat prin toate provocările tale doar pentru a te face un învingător recunoscător. Nu, ci am investit mult în tine și nu te voi lăsa să-ți iroseşti experiențele. Cea mai bună parte a lucrării este înaintea ta!” Când Pavel era în vârstă, având mulţi ani de experiență în spate, el le-a vorbit prietenilor săi din inimă: „Căci pentru mine a trăi este Hristos, şi a muri este un câştig. Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; şi nu ştiu ce trebuie să aleg. Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine; dar, pentru voi, este mai de trebuinţă să rămân în trup. Şi sunt încredinţat şi ştiu că voi rămâne şi voi trăi cu voi toţi, pentru înaintarea şi bucuria credinţei voastre; pentru ca, prin întoarcerea mea la voi, să aveţi în mine o mare pricină de laudă în Isus Hristos.” (vezi Filipeni 1: 21-26) Nu lăsați ca suferințele voastre să fie în zadar. Fiți hotărâți să aflați mai multe despre dragostea și credincioșia lui Dumnezeu în mijlocul acestora.
joi, Mai 10, 2018
Source: Mana profetica
„Vreau să ştiţi, fraţilor, că împrejurările în care mă găsesc, mai degrabă au lucrat la înaintarea Evangheliei.” (Filipeni 1:12) Pavel le spune creștinilor din Filipi să nu-și facă griji pentru toate lucrurile pe care le-a îndurat. Interesant, Pavel a scris această epistolă în timp ce se afla într-o închisoare romană. În acel moment era un războinic matur al Evangheliei, care îndura suferința sub orice formă. Dacă ați studiat viața lui Pavel, cunoașteți lucrurile cu care se confruntase: naufragii, bătăi, batjocuri, foamete și sete, defăimare. Și, din păcate, cele mai grave necazuri ale lui Pavel au venit din partea celor care se numeau credincioși născuți din nou. Unii dintre adversarii lui Pavel erau lideri invidioşi ai bisericii care și-au întors întreaga congregație împotriva lui. Ei i-au ridiculizat stilul de viață, i-au batjocorit propovăduirea, i-au prezentat mesajul distorsionat și i-au pus la îndoială autoritatea. Oriunde se ducea Pavel părea că este întâmpinat numai de suferinţă și necazuri. Dar ascultă mărturia lui! „Dar eu nu ţin numaidecât la viaţa mea, ca şi cum mi-ar fi scumpă " (Faptele Apostolilor 20:24). Și în alt loc el a spus: „Pentru ca nimeni din voi să nu se clatine în aceste necazuri; căci ştiţi singuri că la aceasta suntem rânduiţi. Şi, când eram la voi, v-am spus mai dinainte că vom avea să suferim necazuri, ceea ce s-a şi întâmplat, cum bine ştiţi.” (1 Tesaloniceni 3: 3-4) Pavel nu se plângea, ci mai degrabă îi liniștea pe acești credincioși. „De ce sunteţi atât de surprinşi? V-am tot spus de atâtea ori că dacă alegeţi să mergeți cu Isus, vă veți confrunta cu suferințe.” Acest lucru contrazice total o anumită filozofie din Biserica americană de astăzi, care spune: „Dacă aveți credința întărită cum trebuie, veți prospera și nu veţi suferi.” Dar nu asta ne învață Biblia. Dumnezeu are cu siguranță puterea de a ne ține departe de toate necazurile, dar totuşi îngăduie să trecem prin anumite lucruri. Fiecare încercare pe care Dumnezeu o îngăduie este o investiție pe care o face în noi, un exercițiu de antrenament în spatele căruia este un scop divin. Ascultați ce spune psalmistul: „Căci Tu ne-ai încercat, Dumnezeule, ne-ai trecut prin cuptorul cu foc, ca argintul.” (Psalmul 66:10)
mie, Mai 09, 2018
Source: Mana profetica